keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Virtuaali-WicCafé Luudanrakentelua 13.4.

Virtuaali-WicCafé rakentaa yhdessä luutia. Tsekkaa alta mitä tarvikkeita tarvitsee etukäteen hommata, jos haluaa rakennella siinä itselleen luudan meidän kanssa.
Mukaan voi tulla myös vaan keskustelemaan.
Jutellaan luudista, niiden käytöstä ja mahdollisuuksista.

Wiccoille, wiccasta kiinnostuneille, wiccanmielisille ja ystäville.

Ma 13.4. klo 17.00 ->
Linkki zoom-tapahtumaan tulee juuri ennen tapahtumaa tähän:-linkki poistettu-
Jos haluat osallistua rakentamalla luudan:
Alkuun huomioitavaa!
- Oksien ja risujen kerääminen elävistä puista ja/tai juuri kaadetuista ei ole joka miehen oikeus vaan vaatii maanomistajan luvan.
- Lisäksi nyt kasvukausi on juuri alkamassa, eli varsinkin mahlapuiden kohdalla jokainen katkaistava oksa on reitti valuttaa mahlaa, joka on puun elinvoimaa, hukkaan.
Ole siis huomaavainen ja tarkka kerätessäsi oksia - sekä kanssaihmisiä että muuta elävää kohtaan.

Tarvitset:
- Oksia tai risuja luudaksiksi (jos teet luudan erillisellä varrella, käsivarren mitta on aika hyvä, jos teet luudan, jossa ei erillistä vartta (käsiluuta?), saa olla vähän pidempiäkin). Näitä tarvitaan hiukan isompi kimppu, kuin mitä haluat valmiin luutasi olevan. Perinteisesti on jossainpäin Suomea ainakin suosittu hieskoivua, mutta varsinkin mikäli luuta tulee vain maagiseen käyttöön, voi tässä olla luovempi. Haluatko tasapainottaa feminiinistä koivua maskuniilisella tammella? Auttaisiko pajuluuta nimenomaan astraalimatkoissa? Kannattaa kuitenkin miettiä jo luudan loppumuotoakin, jos on kovin sivuoksaisia, niin tulee aikamoinen töherö.
- Luudanvarsi, mikäli haluat tehdä varsiluudan.
- Sakset
- Rautalankaa (ainakin helpottaa)
- Muutama joustava punosoksa (mikäli haluat yrittää kiinnittää puupunoksella), tämän täytyy olla tarpeeksi pitkä, metrinen, hyvin taipuisa ja ei sivuoksia. Ensivuotiset tai latvakasvusto on aika hyvä.
- Puukko mahdollisen luudanvarren muotoiluun.
- Maagisia amuletteja tai muuta, mitä ehkä haluat piilottaa luutasi sisälle tai kiinnittää koristeeksi.
- Narua koristeluun tai edellisten kiinnittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti